Akkerbouw

Nieuws 12 reacties

Canada stopt steun voor biobrandstof

Ottawa – Canada stopt in 2018 met de subsidie op biobrandstoffen.

Het huidige subsidieprogramma loopt eind 2017 af. Canadese media melden dat de overheid het programma niet wil verlengen. Daar is 1,5 miljard Canadese dollar (1,1 miljard euro) voor uitgetrokken tussen 2008 tot en met 2017.

Minister Joe Oliver heeft een brief geschreven naar de producenten van biobrandstoffen. Volgens Oliver moet de overheid bezuinigen om het begrotingstekort te verkleinen. Bovendien is het doel al bereikt dat 5 procent van de benzine uit ethanol bestaat. Het doel dat 2 procent van de diesel uit biodiesel bestaat is nog niet gehaald.

Laatste reacties

 • boerrick

  Goeie zaak voor de voerprijs.

 • ed12345

  Met die 5% draaien de ethanol fabrieken al op volle kracht dus ik denk niet dat de voerprijs veel zal zakken Hoeft ook niet in de 80er jaren dat wij mais teelde voor rond de $ 100 per ton ver onder de kostprijs hadden wij ook geen enkel medeleven van de veeboeren Degene waar ik mee te doen heb zijn de zelfstandige varkensboeren die hebben het hier echt moeilijk de rest klaagt met een Caddilac in de garage

 • Mels

  En en nieuwe John Deere in de shed,mag ook een Case zijn......

 • Dutchdeutz

  Kompleet met Ed eens, varkensboeren gaan massaal ten onder als vlees prijzen zo blijven. Jammer, want als er straks weer graan in overvloed is, is de afzet weg.
  Alles hangt van elkaar af, constant inkomen met gewone marge zou het mooiste zijn. Helaas wil de verwerkende bedrijven en supermarkten de zaak graag afromen.

 • Bison

  Wat the hell do we hier need bio brandstof voor anyway?.De helft van het jaar kunnen we die troep niet gebruiken vanwege de kou.
  En we verzuipen hier in de aardolie,we kunnen het amper kwijt voor $30-35 per barrel.
  Voor die anderhalf billioen subsidie per jaar kunnen ze hier beter een paar refineries bouwen en die olie inplaats van exporteren voor die habbecrats ze hier tot brandstof verwerken inplaats van benzine en diesel terug uit de US te importeren.
  Maar ja,...de overheid hier is net zo stom als in Europa,..stupid is as stupid does.

 • denker123

  Bison.ik snap eigenlijk ook niet waarom de Canadese olie door de Keystone line naar Texas moet voor raffinage,en vervolgens de benzine en diesel weer terug moet naar het noorden van de V.S.en Canada.Een gevolg van de olielobby van president Busch en kameraad Cheney in Texas,of nog een gevolg van de koude oorlog met Rusland?.

 • denker123

  In de V.S.proberen de ethanolfabrikanten door leugens nog op de been te blijven.Ze zeggen dat de maisprijs niet verhoogd door de ethanolproduktie,want de maisprijs is vorig jaar met 40% gestegen en zij hebben de ethanolproduktie met 10% verlaagd ondanks dat 42% van de V.S.mais tot ethanol verwerkt wordt. Maar zij zeggen er niet bij dat er dit jaar 20% minder mais is door de droogte.Ze zeggen dat ze meer ethanol produceren dan er olie uit Saoedi-Arabie in de V.S.wordt ingevoerd ,indrukwekkend zou men zeggen maar de olie invoer uit Saoedi-Arabie stelt niets meer voor als je op Coogle kijkt. Door het bijprodukt DDGS komt er nog 85% van de gebruikte mais terug als veevoer ,het is hoogstens 20% want mais heeft een eiwitgehalte van 8% en om 1kg soyaschroot 48% te vervangen is het eiwit van 5kg mais nodig.

 • Bison

  Denkertje 123, de olie magnaten hier zijn meestal Americaanse companieen en die kijken achter hun eigen dollars aan. Er is nog maar een Canadese olie companie over hier
  De chinezen beginnen nu ook al olievelden over te nemen.
  Het is te gek om los te lopen.
  Ik geef de schuld aan ons braindead government voor deze idiote toestanden.

 • aarthamstra1

  Hoeveel Co2 kost het om 1 euro belasting te kunnen betalen . Hoeveel heeft de overheid er van nodig al vorens ze die euro weer uit geeft aan een biogascentrale
  om een kw stroom te leveren .
  Hoeveel CO2 Kost het om kg mais te maken. Een beetje CO2 om de centrale te laten werken en zijn afval te verwerken. KAN iemand mij de netto winst voor rekenen.

 • ed12345

  Ik heb goed nieuws voor jullie nu wordt er ruwe olie per pijplijn vanaf Montreal (uit het schip meestal noordzeeolie) naar Sania (west van Toronto) gepompt en daar gerafineerd nu wil men de stroom omdraaien en ruwe olie uit Alberta (bij Bison vandaan)naar hier pompen en in Sarnia ,Montreal en Quebec city rafineren ik krijg dat nieuws altijd heet van de pers de betrefende pijlijn ligt direct achter mijn huis op onze grond en er staat ook een afsluiter met meethuisje waar de mensen van de pijplijn regelmatig komen

 • Mels

  Ja ed dat heb ik ook gehoord,Alberta herbergt genoeg van die rommel,ook nog ff een pijp naar de VS en er is weer werk zat daar.

 • jordi 1455

  biodiesel is slecht voor het milieu en de motor.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.