Akkerbouw

Nieuws

Bundeling Deense aardappelspelers Danespo en Thorsen Chipskartofler

Give - De Deense aardappelbedrijven Danespo en Thorsen Chipskartofler gaan nauw samenwerken met het oog op de export van verwerkings- en tafelaardappels. Danespo neemt daarvoor een belang van 20 procent in Thorsen, dat bovendien zijn activiteiten op het gebied van pootgoed beëindigt en overlaat aan de partner.

Beide bedrijven gaan ervan uit dat de samenwerking betere prijzen voor de telers zullen opleveren terwijl de basis voor verdere groei wordt versterkt, aldus de toelichting bij het initiatief. Thorsen behandelt per jaar 60.000 ton aardappelen en heeft opslagfaciliteiten voor 23.000 ton, maar heeft geen omzetcijfers bekendgemaakt. Danespo draaide in 2011/12 een omzet van 23,5 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.