Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Agrico wil 10 procent groei in areaal pootgoed

Emmeloord - Agrico wil in 2017 het pootgoedareaal met 10 procent hebben vergroot. Dat staat in het nieuwe strategische plan. Agrico verhandelt nu 11.700 hectare pootgoed. Directeur Jan van Hoogen en voorzitter Jan Wolthuis van de Raad van Beheer vinden de ambitie haalbaar. Een deel van de leden teelt ook pootgoed voor andere afnemers. Als de coöperatie dat areaal er bij krijgt, is de 10 procent groei al gehaald.

Van Hoogen en Wolthuis vinden de vooruitzichten goed voor pootgoed. De export overzee is stabieler, ondanks de onrust in een aantal Arabische landen. Alle landen, behalve Cuba, hebben de import van pootgoed geprivatiseerd. De markt bepaalt wat nodig is en niet de overheid. Dat maakt de afzet stabieler, stellen zij.

Tafelaardappelen levert Agrico in kleine verpakkingen met verschillende soorten. In dit marktsegment zit groei, ondanks dat de totale consumptie van aardappelen daalt in de westerse landen. Agrico is marktleider in biologische aardappelen. Omdat het aandeel biologische aardappelen toeneemt, groeit ook de afzet van Agrico.

Eén reactie

  • casecs

    jaja waarom word er de laatste jaren dan al op tijd pootgoed vroeg opgeruimd??? zelfs dit jaar is er al in het najaar pootgoed in de concumptie beland,en dan bedoel ik goed pootgoed!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.