Akkerbouw

Nieuws 2 reactieslaatste update:25 feb 2013

Aardappelverwerkers pakten de draad in januari weer op

Zoetermeer - De Nederlandse aardappelverwerkende industrie heeft in januari een hoeveelheid van ruim 290.000 ton aardappelen verwerkt. Dat meldt het Hoofdproductschap Akkerbouw in een overzicht van de resultaten die tot nu toe bekend zijn.

Het gaat om voorlopige cijfers, die echter nu al aangeven dat de verwerkers ten opzichte van januari vorig jaar 2 procent aardappelen meer verwerkt hebben tot frites, en andere, al dan niet voorgebakken aardappelproducten. Dat is opvallend, gezien het huidige zeer veel hogere prijspeil van de ingekochte grondstof. Mogelijk is er in de voorgaande maanden extra grondstof ingekocht, want de handel is erg rustig geweest in de afgelopen twee maanden. De verwerkingshoeveelheid was in januari echter 10 procent méér dan in december.

Laatste reacties

  • huisverkoop

    Rustig blijven,komt goed

  • Mels

    Boerderij verteld niet de waarheid maar licht wel een tipje van de sluier.

Of registreer je om te kunnen reageren.