Akkerbouw

Nieuws 714 x bekeken

Aanbod leidt tot rustige aardappelmarkt

Den Haag - De commissie van de Belgische aardappelhandelsvereniging Belgapom noemt de aardappelmarkt rustig, het aanbod is groter dan de vraag. Dat meldt Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw.

“Een groter aanbod is niet onlogisch aangezien telers vaker aanbieden in een dalende markt. Terughoudendheid kan een betere strategie zijn.” De exporteurs lijken wat verbaasd, maar zijn niet ontevreden. “Een lagere inkoopprijs verbetert de concurrentiepositie in de exportmarkt.

Hoewel de afzet naar Oost- en Zuid-Europa niet overweldigend is, lijkt de vraag naar Engeland en Ierland aan te houden en qua volume zelfs wat toe te nemen.” Naar verwachting brengt PCA/Fiwap voor half februari de tweede voorraadinventarisatie naar buiten. “Wellicht dat nieuwe cijfers weer voor een andere dimensie in de rustige aardappelmarkt kunnen zorgen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.