Akkerbouw

Nieuws 619 x bekeken

Tiens Suikerraffinaderij investeert miljoenen

Tienen –Tiens Suikerraffinaderij investeert 50 miljoen euro om het bedrijf meer concurrerend te maken. Aanleiding is de afschaffing van het bietenquotum en de minimumprijs voor suikerbieten na 2017. Dat heeft de Belgische Südzucker-dochter bekendgemaakt.

De liberalisering van de suikermarkt leidt ertoe dat de wereldsuikerprijs een grotere impact heeft op het prijsniveau in de EU, dat meer zal gaan schommelen. Centraal bij de investeringen staan de uitbreiding van productielijnen, energiebesparing en kostenbeheer.
Tiens Suikerraffinaderij is de enige Belgische suikerverwerker. Vorig jaar realiseerde de onderneming een omzet van 771 miljoen euro. Het bedrijf verwerkt jaarlijks circa 3 miljoen ton suikerbieten tot 550.000 tot 650.000 ton suiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.