Akkerbouw

Nieuws 3266 x bekeken

Suiker Unie start analyse invertsuiker

Toldijk – Suiker Unie overweegt over enkele jaren de WIN-formule te vervangen door een nieuwe kwaliteitsformule, waarin ook het invertgehalte is verwerkt.

Dat vertelde Gert Sikken, directeur agrarische zaken op een telersvergadering in Toldijk. Het gehalte aan invert wordt gemeten via een glucosemeting, omdat dat een goede maat is voor de hoeveelheid invertsuiker in bieten.

Suiker (sacharose) wordt door enzymen omgezet in glucose en fructose. De verzamelnaam voor glucose en fructose is invertsuiker. Invertsuiker is ongewenst, omdat het de suikerproductie belemmerd. Omdat de campagnes steeds langer duren neemt de kans op partijen met hoge invertsuikergehaltes toe. Invert ontstaat vooral in rotte bieten, bieten met vorstschade en tijdens de bewaring bij te hoge temperaturen.

Of registreer je om te kunnen reageren.