Akkerbouw

Nieuws

Protocol voor kwaliteit pootgoed

Lelystad - De Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) werkt aan een protocol voor de kwaliteit van pootaardappelen. Mogelijk wordt een duizendknollengewicht ingevoerd.

De telers van consumptieaardappelen hebben soms klachten over de kwaliteit van het pootgoed, zei voorzitter van LTO-Akkerbouw Jaap Haanstra op een ledenbijeenkomst in Lelystad. "Soms blijkt dat al wanneer het pootgoed wordt afgeleverd. Soms komen de klachten pas boven water in het groeiseizoen."

Een werkgroep heeft bekeken hoe klachten kunnen worden afgehandeld. Haanstra: "Daar komt een protocol voor. De keuringsdienst NAK gaat daar een rol in spelen. Het invoeren van een duizendknollengewicht helpt om te zorgen dat de consumptieteler het gewenste aantal knollen krijgt. Dat wordt verder uitgewerkt door de LTO-werkgroep Pootaardappelen."

Of registreer je om te kunnen reageren.