Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Franse boer kan wildschade claimen

Parijs – Franse akkerbouwers kunnen vanaf volgend jaar schade die is aangericht door wild waarop gejaagd wordt claimen bij de regionale jagersvereniging. Dat geldt ook voor schade die is veroorzaakt door wilde zwijnen.

Het ministerie van landbouw heeft maandag de specifieke regeling gepubliceerd. Om een claim in te kunnen dienen, moet minstens 3 procent van het op het veld staande gewas zijn vernield of moet minstens tussen de 100 en 230 euro per hectare – afhankelijk van het gewas – schade geleden zijn. Verder krijgen ook de regionale boerenbonden een zetel in de commissies die de jacht en de daardoor veroorzaakte schade aan de landbouw regelen.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  hier in nederland kunnen we ook vanalles en nog wat claimen, maar uitbetaald krijgen is toch net iets anders

 • haverboer1

  als ze het in Nederland net zo maken als in Frankrijk is er geen jagersvereniging meer over. er zijn in de regio gevallen bekend van €40.000,-- schade door ganzen. als je als jachtvereniging dat mag ophoesten bedanken ze allemaal.
  van de overheid mag je geen schade bestrijden, maar je mag wel de schade betalen.

 • henk11

  Alleen het bedenken hiervan is al een kunst
  Kennis van zaken ontbreekt klaarblijkelijk,
  De jacht iis zo weer het pispaaltje (niet gehinderd door enige vorm van kennis)

 • Mels

  De bedoeling van alle regelgeving is nou eenmaal dat alle boeren ophoepelen uit NL,goedschiks of kwaadschiks. Verdiep je in de beleidsmakers en hun afkomst,verdiep je in de boerenbelangenbehartigers en hun salarissen en je weet dat er geen licht is aan het eind van de regelwaanzintunnel in dit land. En de EU niet te vergeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.