Akkerbouw

Nieuws 840 x bekeken

Export uien piekte in november

Zoetermeer – De export van uien was medio november bijzonder groot, blijkt uit de jongste (voorlopige) gegevens van het Productschap Tuinbouw. In week 46 bedroeg het uitgevoerde volume 28.361 ton.

Tot dusver was in het lopende seizoen nog niet zo'n grote weekexport geboekt. Ruim de helft daarvan, circa 15.500 ton, had als bestemming Afrika. Senegal en Ivoorkust namen daarvan het grootste aandeel voor hun rekening, 8.900 ton. Van de verder gelegen bestemmingen was Maleisië (3.600 ton) de voornaamste.

In de periode tot en met week 46 is een hoeveelheid van ruim 330.000 uien geëxporteerd. Dat is weliswaar 11 procent minder dan in dezelfde periode van oogstjaar 2012, maar 2 procent boven het gemiddelde van de voorgaande vijf seizoenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.