Akkerbouw

Nieuws

Efficiëntere nacontrole pootgoed bij NAK

Emmeloord – De net afgeronde nacontrole van pootaardappelen is dit seizoen een stuk efficiënter en volgens planning verlopen, meldt keuringsdienst NAK.

Voor het eerst werd de PCR-onderzoekstechniek grootschalig ingezet in het nieuwe DNA-laboratorium. "De nacontrole heeft dit seizoen ongeveer twaalf weken geduurd. Dit is veel korter dan vorig seizoen, waarbij vooral de heronderzoeken van moeilijk kiemende rassen soms tot eind januari doorliepen."

Het aantal tijdelijke medewerkers is met zeventig personen teruggebracht naar tachtig, doordat een monster nu in één in plaats van twee keer wordt gesneden. Het verlagingspercentage is dit seizoen 7,7 procent, iets meer dan vorig jaar (7,4 procent). Het aantal afkeuringen betreft 0,2 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.