Akkerbouw

Nieuws

Duitse aardappelvoorraad nipt tot mei mee

Bonn - De Duitse tafel- en fritesaardappelvoorraad is nog net toereikend voor de vraag op de binnenlandse markt in de periode tot mei.

Dat verwacht landbouwmarktbureau AMI. In de maanden mei tot juli zal waarschijnlijk wel moeten worden geïmporteerd. Dat geldt voor de hele consumptieaardappelenmarkt. Speelruimte voor uitsortering en verliezen is er nauwelijks, maar gezien de goede basiskwaliteit is dat ook geen probleem, aldus AMI. Dit schat het dit jaar gerooide tafel- en fritesaardappelvolume op 4,4 miljoen ton op een totale oogst van nog geen 11 miljoen ton. In 2012/13 was het aanbod aan consumptieaardappelen overigens niet veel groter: 4,49 miljoen ton. De totale oogst was toen echter ruim 12 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.