Akkerbouw

Nieuws

Akkerbouwers Oekraïne oogsten meer graan

Kiev – Oekraïne oogstte dit jaar 63,8 miljoen ton graan. Volgens het ministerie van landbouw is dat een record. De akkerbouwers teelden 15,8 miljoen hectare graan. De gemiddelde hectare-opbrengst is 4,04 ton per hectare.

In 2012 is 46,8 miljoen ton graan geoogst bij een opbrengst van 3,85 ton per hectare. Vorig jaar had Oekraïne last van droogte.

De grote oogst drukt de prijzen, stelt het Franse marktbureau Agritel. Tarwe en koolzaad zijn 20 tot 25 procent goedkoper dan vorig jaar. De maisprijs is 40 procent gedaald. Het ministerie stelt dat nog 6.000 hectare mais moet worden geoogst. Dat is 0,4 procent van het areaal. Volgens Agritel, dat zich baseert op gegevens van akkerbouwers, moet nog 7 procent van de mais worden geoogst. Regen vertraagde de oogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.