Akkerbouw

Nieuws

Aardappelverwerking in november bijzonder groot

Den Haag –De aardappelverwerkende industrie heeft in november een hoeveelheid van 338.700 ton consumptieaardappelen verbruikt voor de productie van diepgevroren frites en andere aardappelbereidingen. Dat blijkt uit voorlopige (!) cijfers van het Productschap Akkerbouw. Het is de op twee na grootste verwerkte hoeveelheid in Nederland, na december 2007 (354.000 ton) en augustus vorig jaar (349.500) ton.

Terwijl in de voorgaande maand relatief veel importaardappelen nodig waren, bleef het aandeel import in de verwerking (118.000 ton) ditmaal beperkt tot 34,8 procent. Het gemiddelde over de novembermaand in de vorige vijf seizoenen ligt op 34,7 procent.

In het lopende aardappelseizoen is van juli tot en met november in totaal 1.494.000 ton aardappelen verwerkt. Dat is 5 procent boven het vijfjarig gemiddelde van voorgaande seizoenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.