Akkerbouw

Nieuws

Gemiddelde aardappelexport in november

Den Haag – De aardappelexport bedroeg in november een totaal van bijna 75.000 ton. Daarmee komt het seizoensvolume van juli tot en met november op 270.000 ton. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Hoofdbedrijfschap voor de Agrarische Groothandel.

De novemberexport was weliswaar 21.500 ton meer dan de export in oktober, maar haalde zeker geen extreem volume, slechts 3.000 ton boven het gemiddelde voor de export in november van de voorgaande vijf seizoenen. In november vorig jaar ging er bijna 24.000 ton aardappelen méér naar het buitenland. De bestemmingen in de EU waren goed voor 73 procent van de export. Daarvan ging drie vijfde naar België, een fractie (2 procent) minder dan het gebruikelijke volume voor de uitvoer naar de Belgen, die dit jaar een goede aardappeloogst hebben binnengehaald. Over het gehele seizoen tot nu toe gemeten is er 34.000 ton aardappelen minder uitgevoerd naar België. De totaalexport naar Afrika dit seizoen is tot en met november 42.000 ton geweest, dat is 35.000 ton minder dan in de vergelijkbare periode vorig seizoen en 27.500 ton minder dan het seizoen daarvoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.