Akkerbouw

Nieuws 4257 x bekeken 1 reactie

Volkstuinen drukken Franse aardappelverkopen

Parijs – De Franse aardappelverkopen liggen een stuk lager dan een jaar geleden. Volgens het aardappelschap CNIPT is dat voor een flink deel te wijten aan de eigen teelt op volks- en gewone tuinen die dit jaar gunstiger uitpakt dan in het vorige seizoen. De daling heeft echter ook te maken met de aardappelprijzen die met gemiddeld tachtig cent per kilo een kwart hoger lagen dan in het najaar van 2012.

In de twaalf weken tot begin november werd in Frankrijk ruim zes procent minder aardappelen verkocht. Bij de winkelbedrijven liepen de verkopen met tien procent terug, waarbij met name de discountzaken flink minder aardappelen afzetten. Vooral grotere verpakkingen van 2,5 of 5 kilo gingen een stuk minder in het winkelwagentje dan een jaar geleden. Via andere kanalen zoals markten en de directe verkoop kon juist bijna tien procent meer worden verkocht.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.