Akkerbouw

Nieuws 1152 x bekeken

Suikergehalte bieten stijgt naar 17 procent

Dinteloord - Het suikergehalte van Nederlandse bieten is in de zevende campagneweek, 27 oktober tot en met 2 november, gestegen naar 17 procent.

Dat is tot nu toe het hoogste van deze campagne, zo blijkt uit gegevens van Suiker Unie. Een week eerder was het suikergehalte nog 16,8 procent. Het campagnegemiddelde komt hiermee op 16,6 procent. In de zevende week kwamen de bieten met het hoogste suikergehalte uit de regio West-Brabant Zuid met 18,1 procent. Groningen zand scoorde met 17,8 procent ook hoog.

Het tarragehalte varieerde sterk in de zevende week. Zo hadden bieten uit de regio’s De Peel en Midden-Limburg slechts 6,2 procent tarra. Achter de regio Midden-Brabant klei staat echter een gehalte van 15,7 procent en ook De Westhoek en Noord-Holland Midden zitten vrij hoog met 12,5 procent. Het gemiddelde in week zeven is 9,2 procent en het campagnegemiddelde is gestegen naar 10,2 procent.

De winbaarheid is gezakt van 91,2 naar 91,1 punten. Het campagnegemiddelde komt op 90,9 punten.

Of registreer je om te kunnen reageren.