Akkerbouw

Nieuws

Suikergehalte bieten blijft stabiel op 17 procent

Dinteloord – Het suikergehalte van de bieten blijft in de negende campagneweek, van 10 tot en met 16 november, stabiel op 17 procent. Het tarrapercentage stijgt naar 11,9 procent. Dat blijkt uit gegevens van verwerker Suiker Unie.

Het campagnegemiddelde komt na de negende week op 16,7 procent suiker en 9,9 procent tarra. De bieten met het hoogste suikergehalte komen van Texel en uit de Noordoostpolder met 17,5 procent. In de tarrapercentages zijn grote verschillen te zien. Deze gehaltes variëren van 8,2 procent in het Zuidoostelijke De Kempen tot 19,2 procent in de Zuidwestelijke regio Tholen/St. Philipsland. Desalniettemin steeg de winbaarheid van de bieten gemiddeld genomen van 91,2 naar 91,4 punten. Het campagnegemiddelde is 91 punten.

Recent zijn er in de fabriek van Suiker Unie capaciteitsproblemen geweest door grote hoeveelheden hout in de bietenvrachten. Hierdoor raakten alle snijmolens verstopt en buiten gebruik. Suiker Unie roept daarom alle telers op zorgvuldig om te gaan met de keuze voor de ligplaats van de bieten. Ook het transportmateriaal, de kippers, moeten schoon zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.