Akkerbouw

Nieuws

Südzucker somber over resultaatontwikkeling

Mannheim - Südzucker geeft als gevolg van tegenvallende verwachtingen voor de afzet van de productie uit de campagne 2013 een winstwaarschuwing. Het Duitse concern voorziet een forse daling van het resultaat.

Vorig jaar (2012/2013) werd nog 974 miljoen euro geboekt voor belastingen en financieringskosten, maar in het lopende jaar komt het bedrijf niet verder dan 650 miljoen euro, blijft uit de donderdag uitgegeven nieuwe prognose. De omzet levert naar verwachting 300 miljoen in en zakt daarmee naar 7,6 miljard euro. In 2014/2015 zal het huidige nadelige effect volledig doorwerken.

Südzucker produceert door de relatief kleine bietenoogst van dit seizoen minder suiker. De vaste kosten zullen daardoor het productievolume sterker belasten, legt de bedrijfsleiding uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.