Akkerbouw

Nieuws 1116 x bekeken 2 reacties

Rupsen bedreigen gewassen in Brazilië

Sao Paulo – De gewassen in de staten Mato Grosso en Bahia in Brazilië worden zwaar aangetast door rupsen. De plaag is zo groot dat het ministerie van landbouw alarm slaat.

Het ministerie gaat telers adviseren hoe ze de rupsenplaag kunnen bestrijden. Het gaat de telers veel geld kosten, meldt persbureau Reuters. Ze moeten niet alleen de plaag bestrijden maar ook waardplanten opruimen. De rups Helicoverpa kan veel schade veroorzaken in soja, mais en katoen.

Laatste reacties

  • ed12345

    Heer Engwerda wat zijn de waardplanten van deze rupsen?

  • Jan Engwerda
    Redactie

    Ed,
    Dat weet ik niet. Reuters heeft maar een klein bericht gepubliceerd. De rups kan veel schade veroorzaken in soja, mais en katoen. Als de rups andere planten ook lekker vindt, dan zullen de telers daar ook wat aan moeten doen om verdere schade in hun gewassen te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.