Akkerbouw

Nieuws 856 x bekeken

Resultaat akkerbouw Nedersaksen flink verbeterd

Hannover - De akkerbouw in Nedersaksen heeft in bedrijfsjaar 2012/13 met fors hogere resultaten gedraaid dan in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de cijfers die de Landbouwkamer van deze Duitse deelstaat heeft verzameld.

Gemiddeld per bedrijf boekte de akkerbouw een resultaat van 118.600 euro: 42 procent meer dan in 2011/12. Alle belangrijke akkerbouwmarkten ontwikkelden zich goed, niet alleen de markt voor granen en koolzaad, maar ook voor bieten en aardappelen. De akkerbouwresultaten steken duidelijk uit boven die van de overige agrarische takken. Gemiddeld voor de Nedersaksische landbouw als geheel werd een resultaat gehaald van 74.800 euro per ondernemer. Dat was wel ook meer (plus 14 procent) dan in het jaar ervoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.