Akkerbouw

Nieuws 815 x bekeken laatste update:18 nov 2013

Koers HZPC-certificaat 9 procent hoger

Joure – De koers van het HZPC-certificaat stijgt met 9,1 procent naar 85 euro. Op de handelsdag zijn 6.728 certificaten verhandeld. HZPC heeft 783.725 certificaten uitstaan. In februari 2000 zijn voor het eerst HZPC-certificaten verhandeld tegen 24 euro.

De stijging komt neer op €7,10 per certificaat. Dat is net zo veel als de recordstijging van de vorige handelsdag in mei. Procentueel gezien is de stijging lager. De koers van het certificaat steeg zeven handelsdagen op rij met de maximaal toegestane stijging van 10 procent.

HZPC boekte in 2012/2013 een netto-resultaat van 1 miljoen euro. Dat was vorig boekjaar 4,4 miljoen euro. HZPC moest een voorziening treffen van ongeveer 9 miljoen euro vanwege een wanbetaler in Egypte.

Directeur Gerard Backx vindt dat de certificaathouders veel vertrouwen hebben in de onderneming. "De koersstijging van 9,1 procent weerspiegelt dat certificaathouders beseffen dat HZPC ook in 2012/2013 goed heeft gepresteerd, ondanks het feit dat de winst en het dividend werden gedrukt door de voorziening."

Of registreer je om te kunnen reageren.