Akkerbouw

Nieuws 1002 x bekeken 3 reacties

Egypte laat EU links liggen bij aankoop tarwe

Caïro – Egypte koopt 120.000 ton tarwe in Rusland. Dat verbaast analisten omdat Egypte dit seizoen vooral tarwe kocht in de EU. Het is voor het eerst in twee maanden dat Egypte tarwe uit Rusland laat komen.

Rusland heeft genoeg tarwe, zegt een woordvoerder van het Productschap Akkerbouw. "Maar de kwaliteit is niet best. Franse tarwe is juist wel van goede kwaliteit. Bovendien willen de Russische akkerbouwers geen tarwe leveren voor de huidige lage prijzen. En de Russische overheid wil de voorraden aanvullen. Dat maakt de levering aan Egypte opmerkelijk."

Frankrijk heeft zich niet uit de markt geprijsd, volgens de woordvoerder. "De week ervoor kocht Egypte nog tarwe in Europa. Bovendien levert Frankrijk volop tarwe aan Marokko en Algerije."

Laatste reacties

  • info104

    De Russen hadden nog wat te verrekenen ,dan moet je wel eens wat.

  • agratax2

    info104. Ik denk eerder dat de Russen hun invloed in de Islamitische wereld willen vergroten en zo het Westen verder op een zijspoor rangeren. Rusland heeft toch iedere inmenging in Syrie lang tegen gehouden en ieder bemoeizucht van ons met Iran zijn kernactiviteiten waren voor Rusland meer dan welkom. Moskou kon onderdelen leveren voor de opwerkingsfabrieken. Putin wil de boeken in gaan als de president die Rusland heeft terug gebracht aan de wereld macht en hierbij wordt geen middel geschuwd.

  • ed12345

    Ik denk dat er nog zoiets is als oude vriendschap denk maar wie bouwde en financierde de Asouandam Ik denk ook niet dat ze in Moskou nou direct de vlag uithingen toen Polen .Hongarije ,Tchechie, afijn de hele club daar bij de EU aansloot en niet te vergeten de NATO

Of registreer je om te kunnen reageren.