Akkerbouw

Nieuws 516 x bekeken

EU produceert 6 procent minder uien

Bonn – De EU produceert dit jaar 6 procent minder uien dan vorig jaar. Het is het tweede jaar op rij dat de uienproductie daalt.

In Duitsland krimpt de uienproductie met 11 procent. Ook in Frankrijk en Groot-Brittannië oogstten de akkerbouwers minder uien dan in 2012. Dat meldt de Duitse nieuwssite Agrarheute, zonder de exacte productiecijfers te noemen.

Half januari worden de definitieve oogstgegevens voor uien bekend gemaakt op een congres in Bonn.

Nederland oogstte ruim 12 procent minder zaaiuien dan in 2012, meldde de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) eind september. Uit proefrooiingen bleek dat gemiddeld een opbrengst is gerealiseerd van 57 ton per hectare. Ook blijkt de grofte van de uien behoorlijk minder te zijn dan in 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.