Akkerbouw

Nieuws

Duitsers zaaien 4 procent minder koolzaad

Hannover - De Duitse akkerbouw heeft 4 procent minder winterkoolzaad gezaaid dan vorig jaar. Dat valt op te maken uit de enquête die onder 5.000 telers in opdracht van olie- en proteïnezadenunie UFOP is gehouden door marktonderzoeker Produkt+Markt.

Uitgaande daarvan wordt het areaal voor de oogst in 2014 geraamd op 1,4 miljoen hectare. Dat is 60.000 hectare minder dan de teelt in 2012/13. Volgens de UFOP heeft het gewas een goede tot zeer goede start gemaakt en staan de bestanden er tot dusver uitstekend bij.

Over de gevolgen van het volgend jaar ingaande verbod op zaadbehandeling met neonicotinoïden in de EU is de Duitse oliezadenfederatie vrij somber. Met name de kleinere telers zullen de extra gewasbeschermingsinzet die het verbod met zich meebrengt niet kunnen klaren, zo bleek uit de op een persconferentie op de Agritechnica gehouden persbijeenkomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.