Akkerbouw

Nieuws

Duitse suikerindustrie stelt prognose naar boven bij

Bonn - De Duitse suikerindustrie stelt haar productieprognose naar boven bij.

Volgens de nieuwe raming van fabrikantenfederatie Wirtschaftliche Vereinigung Zucker (WVZ) wordt 3,6 miljoen ton suiker geproduceerd. Dat is 100.000 ton meer dan in de voorlaatste raming, die medio september werd opgesteld.

Het bietenvolume komt op 22,5 miljoen ton: 1 miljoen ton meer dan ruim anderhalve maand geleden nog werd geschat. Met name ook de tweede helft van oktober heeft nog flink bijgedragen aan de ontwikkeling van de bieten. Inmiddels zijn in de noordelijke helft van Duitsland 40 procent van de te verwachten bietenvolumes al verwerkt, zo meldt telersadviesbureau LIZ in Elsdorf in de buurt van Keulen.

Of registreer je om te kunnen reageren.