Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Duitse deelstaten: geen glyfosaat bij afrijping

Berlijn - De Duitse Bondsraad wil dat er een verbod komt op de inzet van glyfosaat als afrijpingsbevorderaar in de graanteelt.

De deelstatenkamer roept de regering op om zo'n verbod in te stellen. Volgens de Bondsraad is dit nodig om de consument te beschermen tegen resten van glyfosaat in voedsel. Het gebruik van glyfosaat als afrijpingsmiddel kan ook niet worden gezien als goede beroepspraktijk, vindt de raad. "Het Duitse en Europese gewasbeschermingsrecht verplicht ertoe het gebruik tot het noodzakelijke te beperken."

Laatste reacties

  • agratax2

    Als glyfosaat bij afrijping verboden wordt, lijkt mij de vervolg stap om glyfosatat ook te verbieden op gewassen die in volle groei zijn, anders gezegd maak het onmogelijk om RR gewassen te telen met gebruik van glyfosaat. Dit zal voor de volksgezondheid zeker geen achteruitgang zijn.

  • fj_dijkstra

    Beste agratax,
    Glyfosaat word ook niet gebruikt op een gewas dat volop aan het groeien is. Alleen al om de simpele reden dat daarmee het gewas plus bijbehorende oogst daarmee vernietigd word.

Of registreer je om te kunnen reageren.