Akkerbouw

Nieuws 1070 x bekeken 1 reactie

Drie nieuwe gerstrassen op rassenlijst

Den Haag – De zomergerstrassen Shuffle (Top-Seeds), Salome (Barenbrug) en Columbus (Limagrain) zijn nieuw op de aanbevelende rassenlijst voor 2014. Dit meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR), waarin het Productschap Akkerbouw, Plantum en LTO samenwerken.

Columbus en Salome vallen het meest op bij korrelopbrengsten. Columbus haalt een score van 108 op zand- en dalgrond met ziektebestrijding. Zonder ziektebestrijding scoort dit ras ook nog een 104. Hier doet Salome het echter net beter met een 105. Met ziektebestrijding haalt het ras zelfs een 107.

Op kleigrond springt Columbus eruit met een 103 met en zonder ziektebestrijding. Shuffle is vooral goed in strolengte, aandeel volgerst en duizendkorrelgewicht. Bij de voergerstrassen is Natasia nieuw.

Eén reactie

  • ed12345

    Petra zou je mij iets meer info kunnen geven ?
    Zijn dit brouwgerst rassen ? Korrelgrote en Hl gewicht ,strolengte zonder groeiregulator?
    Ik ben zaadteler hier in oost Canada en Limagrain is hier ook,heb ook wel eens bemiddeld bij import van inder tijd Cebeco
    Bij voorbaad dank.

Of registreer je om te kunnen reageren.