Akkerbouw

Nieuws 1417 x bekeken 1 reactie

Agrifirm lanceert online handelsplatform voor uien

Apeldoorn – Agrifirm Plant lanceert vandaag uienhandel.com, een online handelsplatform voor de uiensector. Volgens de coöperatie krijgen telers en verwerkers met dit middel meer invloed op en inzicht in op de uienmarkt.

"Door kostenreductie kan een hogere prijs worden betaald aan de verkopende partij", stelt de initiatiefnemer, die een realistische en eerlijke prijsstelling beoogt.

Op de marktplaats van uienhandel.com kunnen verkopers hun door de keuringsdienst NAK onafhankelijk gekeurde partijen uien dagelijks anoniem aanbieden. "De marktplaats is een transparante omgeving waar alle kopende partijen anoniem en online op de uien kunnen bieden", zegt Agrifirm. Alle deelnemers kunnen zien welke partijen met de bijbehorende kwaliteitskenmerken worden aangeboden en wat de biedingen hierop zijn. Kopers en verkopers kunnen hierop direct reageren.

"Geregistreerde handelaren, exporteurs en poolbeheerders kunnen hier uien verkopen. De afhandeling van deze transacties gebeurt op basis van de handelsinformatie vanuit het systeem zelf in de overeengekomen periode."

Agrifirm heeft een promotietrailer gemaakt.

Eén reactie

  • new kids

    Goed initiatief, resultaat bepaalt uiteindelijk de beoordeling v.w.b. voor of nadeel teler.

Of registreer je om te kunnen reageren.