Akkerbouw

Nieuws 954 x bekeken

Aardappelverwerking putte in oktober veel uit import

Den Haag – De aardappelverwerkende industrie bleek in september relatief veel importaardappelen nodig te hebben; 34,6 procent. In oktober was het meer, volgens de voorlopige gegevens van het Productschap Akkerbouw. Van de verwerkte hoeveelheid was 39,7 procent afkomstig uit import. Het aandeel in oktober verwerkte Nederlandse aardappelen à 187.000 ton ligt bijna 7 procent onder het vijfjarig gemiddelde.

Voor de Nederlandse aardappelenverwerking is in oktober een totale hoeveelheid van 309.800 ton aardappelen gebruikt, dat is een fractie meer dan in september (600 ton), maar minder dan in oktober vorig jaar, toen er 320.000 ton werd omgezet in voorgebakken frites en dergelijke. Dat was een maand waarin wel erg veel aardappelen zijn verwerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.