Akkerbouw

Nieuws 920 x bekeken 1 reactie

Aardappeloogst VS boven verwachting

Zoetermeer – Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het productschap akkerbouw meldt dat op basis van gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) de hoofdoogst aardappelen in Amerika hoger uitpakt dan eerder werd verwacht. BAI citeert North American Potato Market News.

Werd eerder uitgegaan van een hoofdoogst van bijna 17,8 miljoen ton, uit de laatste cijfers blijkt dat er 18,2 miljoen ton geoogst zou zijn. Dat is wel minder dan in oogstjaar 2012, toen de oogst uitkwam op 19 miljoen ton, maar groter dan in 2011 (17,8 miljoen ton) en 2010 (16,62 miljoen ton).

Dat de totale hoofdoogst in Amerika groter is dan verwacht is het gevolg van het goede groeiseizoen. De gemiddelde hectareopbrengst evenaart het in 2009 gevestigde record van 48 ton. In de oogstjaren 2010, 2011 en 2012 kwam de gemiddelde hectareopbrengst uit op net geen 47 ton.

Eén reactie

  • R. ++LNDB++Fedder123

    Moi,Ikvind dat prima maar als het om mijn naam gaat, dan
    zie ik een fout nl :Vedder.
    Mvrg Roelof Vedder.

Of registreer je om te kunnen reageren.