Akkerbouw

Nieuws

Aardappelexport in oktober weer klein

Den Haag – De aardappelexport bedroeg in oktober een totaal van 53.261 ton. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Hoofdbedrijfschap voor de Agrarische Groothandel.

Het is evenals de export in september een relatief bescheiden volume en ligt ca. 10.000 ton onder het vijfjarig gemiddelde voor de oktobermaand. In oktober 2012 ging er ruim 94.000 ton aardappelen naar buitenlandse bestemmingen. Zowel bestemmingen in de EU (-30.000 ton ofwel een derde minder) als in Afrika (-11.000 ton ofwel een vijfde minder) namen ditmaal in oktober een kleinere hoeveelheid Nederlandse aardappelen af. Binnen de EU is België nog wel de grootste afnemer van Nederlandse aardappelen, maar over het lopende seizoen gemeten (juli-oktober) is daar 33.000 ton minder heen gegaan dan in dezelfde periode van het vorige seizoen.

De totale aardappelexport van het huidige seizoen, dat startte in juli, bedraagt tot en met oktober iets meer dan 195.000 ton, het laagste sinds het oogstjaar 2006 (191.500 ton).

Of registreer je om te kunnen reageren.