Akkerbouw

Nieuws

Weinig pootgoed verlaagd

Emmeloord – Het verlagingspercentage in de nacontrole van de keuringsdienst NAK is momenteel gelijk aan het laagterecord van vorig jaar: 7,4 procent. Zo'n driekwart van het te onderzoeken pootgoedareaal is onderzocht.

De NAK verwacht dat het record van vorig jaar wordt geëvenaard. Vooralsnog zijn 11.750 monsters (2,35 miljoen knollen) onderzocht, 71 procent van de 3,35 miljoen knollen die worden onderzocht dit seizoen.

De bemonstering voor onderzoek naar aardappelmoeheid (AM) loopt volgens de keuringsdienst gestaag door, maar heeft door de vertraagde oogst wel een achterstand van bijna 3.000 hectare ten opzichte van vorig jaar. Naar verwachting wordt dit seizoen ongeveer evenveel hectare bemonsterd als in het voorgaande seizoen; tegen de 50.000 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.