Akkerbouw

Nieuws 1237 x bekeken

Veel bieten gerooid, Zuidwesten nog nat

Dinteloord – In de afgelopen week zijn veel suikerbieten gerooid, maar in het Westen en Zuidwesten is het nog steeds behoorlijk nat. Dat meldt Suiker Unie. “De kans dat de oogstomstandigheden daar nog sterk verbeteren is gering.”

Met november bij op de kalender worden steeds meer bieten op voorraad gerooid. “De oogst van de andere gewassen is grotendeels afgerond, waardoor er meer tijd is om bieten te rooien.”

De bewaarkwaliteit van de bieten voor de late leveringen vraagt extra aandacht, meldt het suiker producerende bedrijf. “Bewaarverliezen in de hoop worden voor een belangrijk deel bepaald tijdens de oogst.” Suiker Unie houdt hierover voor Unitip-telers op donderdag 31 oktober een veldbijeenkomst in Mussel.

De fabrieken draaien op volle capaciteit, ongeveer eenderde van de verwachte hoeveelheid bieten is verwerkt. De bietenkwaliteit is iets verbeterd.

Of registreer je om te kunnen reageren.