Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Uienteler oogst 100 ton per hectare in Rutten

Rutten – Akkerbouwer Dick van Kranenburg uit Rutten (Noordoostpolder) heeft 100 ton uien per hectare gerooid. Dat is bijzonder veel, gezien de uitkomst van gemiddeld 57 ton per hectare in de septembermeting van Verenigde Telers Akkerbouw (VTA).

Dit seizoen blijken de noordelijke teeltgebieden, Noordoostpolder en noordelijker, de meeste tonnages te noteren. Maar om meer dan 80 ton gaat het dan meestal niet vanwege het koude voorjaar en het daardoor later op gang komen van het seizoen.

Van Kranenburg denkt zijn opbrengst te danken te hebben aan de humusrijke, opdrachtige zandgrond waar hij op teelt. Hij zaaide zijn Hytech- en Hypark-uien iets later dan normaal, rond 4 april. De grove uienoogst is al verkocht. De Flevolandse akkerbouwer Flevoland kreeg 14 euro per 100 kilo, deels afland en deels met bewaarvergoeding.

Eén reactie

  • hakker

    Nu nog een lintje.

Of registreer je om te kunnen reageren.