Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Uienexport begin september gekalmeerd

Zoetermeer – De export van uien is in de eerste week van september uitgekomen op 19.500 ton. Dat is 6.500 ton minder dan de voorgaande week, maar vrijwel gelijk aan het resultaat van de week dáárvoor. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van het Productschap Tuinbouw/KCB.

De belangrijkste exportbestemmingen waren ook in de eerste septemberweek het Verenigd Koninkrijk en de landen in noordwest Afrika, zij het dat de gigantische afname door Senegal van eind augustus (13.000 ton in één week) nu niet werd gehaald. In vergelijking met het gemiddelde resultaat over de voorgaande vijf seizoenen ligt de Nederlandse uienexport gemeten over de eerste tien weken van het gangbare uienseizoen een fractie voor (nog geen 1.000 ton). Aangezien de uien van de nieuwe oogst dit seizoen erg laat beschikbaar kwamen is de officiële registratie van de export twee weken later gestart. Daarmee rekening gehouden is er bijna 7.000 ton meer geëxporteerd dan het vijfjarig gemiddelde. In vergelijking met het vorige recordseizoen is er in acht weken tijd 4.500 ton minder in het buitenland afgezet.

Eén reactie

  • biertje

    aangezien er 20 procent minder is geoogst zullen de uien snel op zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.