Akkerbouw

Nieuws

Suikerprijs stijgt door dalende productie Brazilië

Londen – De suikerprijs stijgt de laatste dagen op de termijnmarkt in Londen. Unica, de Braziliaanse organisatie van suikerrietverwerkers, voorziet een kleinere rietoogst.

In de regio Centraal en Zuid wordt 587 miljoen ton riet geoogst, verwacht Unica. Dat is 2,6 miljoen ton minder dan in de vorige prognose. De regio produceert zo’n 90 procent van alle Braziliaanse suiker.

Ondanks de daling komt de prognose van Unica hoger uit dan van andere analisten. De marktbureaus Czarnikow en Kingsman gaan uit van een rietoogst van 585 miljoen ton in Centraal- en Zuid-Brazilië. Het riet heeft last van de regen, het verlaagt het suikergehalte. Unica schat dat de regio 34,2 miljoen ton suiker produceert. Dat is 1,3 miljoen ton minder dan vorig seizoen.

De Rabobank verwacht in de eerste helft van 2014 een stijging van de suikerprijs en verwijst daarbij naar de Unica-cijfers. Toch gaat de Rabobank, net als andere analisten, uit van een suikeroverschot in de wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.