Akkerbouw

Nieuws 672 x bekeken

Suikerbieten scoren opnieuw beter

Dinteloord – Opnieuw laat de suikerbietenoogst betere cijfers zien, zo blijkt uit de gegevens van Suiker Unie over de vierde week van de bietencampagne. Het suikerpercentage steeg tussen 6 en 12 oktober naar 16,9 procent (16,5 in de week ervoor).

Het landelijk gemiddelde komt hiermee op 16,4 procent. De bieten met het hoogste suikergehalte kwamen uit de regio Salland/Twente met 17,4 procent.

Het tarrapercentage daalde van 8,1 procent in week drie naar 7,6 procent in week vier. Het campagnegemiddelde is nu 8,7 procent. Het laagste tarragehalte werd geregistreerd in de regio Salland/Twente: 5,5 procent.

De winbaarheid steeg in de vierde week naar 90,9 punten. Het gemiddelde is nu 90,8 punten. De bieten met de hoogste winbaarheid kwamen uit West-Brabant Zuid met 92,5 punten.

Of registreer je om te kunnen reageren.