Akkerbouw

Nieuws 614 x bekeken

Sterke terugval uienexport in september

Zoetermeer – De uienexport is in week 39, de laatste van september, flink teruggezakt, blijkt uit de jongste, voorlopige, gegevens van het Productschap Tuinbouw. In het buitenland is een hoeveelheid van bijna 14.500 ton uien afgezet, nog niet de helft van de hoeveelheid die vorig jaar in de vergelijkbare periode is uitgevoerd.

De terugval van de export is ingezet na de eerste week van september, toen er juist zeer veel uien weg gingen, naar vooral Noordwest Afrika. De landen daar, zoals Senegal en Ivoorkust, kochten eind september beduidend minder.

Ten opzichte van het vijfjarige gemiddelde over voorgaande seizoenen is de cumulatieve uienexport in het lopende seizoen tot en met september vrijwel gelijk. Het verloop van de export komt opvallend overeen met die in het seizoen 2009/'10, dat eindigde als een topjaar voor de buitenlandse uienverkoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.