Akkerbouw

Nieuws 644 x bekeken

Slecht weer drukt Britse tarwe-oogst

Londen – De daling van de Britse tarwe-oogst met bijna 9 procent naar 12,1 miljoen ton is te wijten aan een sterke krimp in het areaal.

Dat is weer toe te schrijven aan het slechte weer van eind vorig en begin dit jaar, waardoor het inzaaien van de velden ernstig is bemoeilijkt. Dat is echter wel gedeeltelijk gecompenseerd door een hogere opbrengst, die met 7,4 ton per hectare 12 procent boven het niveau van vorig seizoen lag.

Dat meldt het plattelandsministerie Defra in een seizoensoverzicht. Tegenover die kleinere oogst aan tarwe staat echter wel een veel hogere productie bij gerst. Hier werd zoals eerder gemeld in totaal 7,1 miljoen ton van de velden gehaald, 29 procent meer dan in het vorige seizoen. Dat houdt direct verband met de problemen bij tarwe die veel Britse boeren er toe aan hebben gezet later in het seizoen voorjaarsgerst uit te zaaien. Koolzaad daarentegen vertoont weer een scherpe daling met 16 procent naar 2,1 miljoen ton, vooral door een flink lager rendement per hectare dat eveneens aan het weer kan worden toegeschreven.

Of registreer je om te kunnen reageren.