Akkerbouw

Nieuws 826 x bekeken

Shutdown VS treft graan- en sojamarkt

Washington – Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft de publicatie van het Wasde-rapport uitgesteld vanwege de shutdown. De ambtenaren die het rapport opstellen zijn naar huis gestuurd.

Het Wasde-rapport verschijnt maandelijks en geeft een beeld van de wereldwijde markten van graan en sojabonen. Het rapport heeft veel invloed op de graan- en sojaprijzen, omdat de VS een zeer grote speler is op deze markten. Marktanalisten zijn onzeker over de beschikbaarheid van mais en sojabonen in de wereld. Ze hadden gehoopt dat het USDA vrijdag meer duidelijkheid zou geven over de Amerikaanse productie en voorraden van mais en sojabonen. Het USDA geeft geen nieuwe datum wanneer het Wasde-rapport alsnog verschijnt.

Ook het wekelijkse rapport over de stand van de gewassen en de voortgang van de oogst in de VS (Crop Progress) is vandaag niet verschenen. Dat geldt ook voor de gegevens over de export van tarwe, mais en sojabonen. De shutdown maakt de markt ondoorzichtiger.

Of registreer je om te kunnen reageren.