Akkerbouw

Nieuws

Onderzoekscentrum gewassen bij Schiphol

Haarlemmermeer - Onder de rook van luchthaven Schiphol komt een nieuw onderzoeks- en tentoonstellingscentrum, dat is ingericht voor de presentatie van speciale gewassen die kunnen dienen voor een 'biobased economy'.

Het gaat om gewassen die kunnen gebruikt voor de productie van onder meer plasticvervangers of brandstoffen.

Het Biobased Economy Expocenter komt op Schiphol Trade Park in de gemeente Haarlemmermeer. Het centrum moet andere bedrijven aantrekken.

Bij Schiphol worden proeven gedaan met de grootschalige teelt van olifantsgras. Het gewas kan dienen als grondstof voor verschillende doeleinden; bijkomend voordeel is dat olifantsgras de omgeving minder aantrekkelijk maakt voor ganzen, die een gevaar opleveren voor de luchtvaart.

Of registreer je om te kunnen reageren.