Akkerbouw

Nieuws

Nordzucker tevreden met 7,5 procent minder winst

Braunschweig - Bietenverwerker Nordzucker heeft in het eerste halfjaar van 2013/2014, dat begon op 1 maart, minder winst geboekt dan in dezelfde periode van het voorafgaande jaar. De omzet pakte wel wat hoger uit.

Deze steeg met 3 procent naar 1,22 miljard euro. Dat heeft het Duitse concern dinsdag bekendgemaakt. Het resultaat daalde met 7,5 procent naar 184,6 miljoen euro tegen 199,5 miljoen in de eerste helft van 2012/2013.

Directietopman Hartwig Fuchs schrijft dit toe aan de zwakkere prijzen die op de markt werden gehaald. Dat leidde bij de niet-quotumsuiker tot een lagere omzet, maar dat kon ruim worden gecompenseerd met quotumsuiker. "Door forse inspanningen in de verkoop konden we het omzetniveau zelfs licht verbeteren en zo opnieuw een goed eerste halfjaar draaien," licht hij toe.

Het jaar als geheel zal naar verwachting dezelfde trend laten zien. "We zullen het recordresultaat van vorig jaar waarschijnlijk niet halen, want wereldwijd is de suikerproductie groter dan de vraag. Dat leidt tot prijsdaling op de wereldmarkt en in de loop van boekjaar gaan de suikerprijzen in de EU omlaag", denkt Fuchs.

Of registreer je om te kunnen reageren.