Akkerbouw

Nieuws 713 x bekeken

KWS Saat plust 7 procent

Einbeck - Zaadgoedconcern KWS Saat heeft in het afgelopen boekjaar 2012/13 goede zaken gedaan.

De omzet steeg ten opzichte van het voorafgaande jaar met 16 procent naar 1,15 miljard euro en de operationele winst voor aftrek van belasting en rentekosten steeg met 7 procent naar 151 miljoen, zo blijkt uit de jaarcijfers van de Duitse onderneming.

Maiszaad is het grootste product voor het bedrijf. In dit segment steeg de operationele winst met ruim 18 procent naar 92 miljoen euro. Een iets lager resultaat werd geboekt met suikerbieten en pootaardappelen, hoewel de rendementsmarge op de omzet op een hoogniveau (22,4 procent) bleef.

Nog hoger (24 procent) was het rendement in het graansegment. De verwachtingen voor het alweer bijna 4 maanden draaiende nieuwe boekjaar zijn gematigd optimistisch van toon. Ondanks duidelijk lagere prijzen voorziet het bedrijf een omzetgroei van 5 procent, primair in het maissegment. Het resultaat pakt daarentegen waarschijnlijk 10 miljoen euro ofwel zo'n 7 procent  lager uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.