Akkerbouw

Nieuws 680 x bekeken 3 reacties

Efsa: genmais en -soja veilig

Brussel - Er is geen wetenschappelijke reden tegen gebruik van twee gengewassen, aldus de Europese voedselveiligheidsorganisatie Efsa.

Het gaat om de maisvariant T25 van Bayer CropScience en om soja-variant MON87708 van Monsanto. Volgens Efsa zijn import, verwerking en gebruik in voedsel of voer veilig genoeg. De uitspraak gaat niet over de teelt van de sojavariant in Europa, omdat Monsanto die zelf niet meer wil. Dat meldt Agra Europe.

Laatste reacties

  • agratax2

    Hoeveel heeft dit besluit opgeleverd voor Efsa. Besluiten dat gen gewassen veilig zijn, nu er in Amerika steeds meer wetenschappers opstaan met onderzoeken die het tegenovergestelde laten zien. Moet nu Europa voor de kar van Monsanto en zijn vrienden worden gespannen en moeten we nu ook deze gewassen gaan verbouwen om ons milieu net als de Amerikanen te verzieken en onze gezondheid op het spel zetten. Ja onze voedselveiligheid ophangen aan de grijpgrage handen van de chemiereuzen. Als over een X aantal jaren blijkt dat de gen gewassen inderdaad niet zo goed zijn als altijd beweerd is, dan zitten we zonder 'ouderwets' natuurlijk zaad van voldoende omvang om weer terug te keren naar niet gemanipuleerde gewassen. Laat de wereld toekomst over aan de politiek en de graaiers en je weet dat je constant achter de feiten aan blijft hollen en niet anders doet dan problemen oplossen met nieuwe problemen.

  • koeboertje

    Met de WOB wet openbaarheid besturen moet in te zien zijn wat er voor betaald is

  • agratax2

    @koeboertje Dit soort bedragen gaan buiten de boeken en en via belasting paradijzen met bank geheim daar komt bij de Amerikanen erkennen de WOB niet. we zullen nooit te weten komen wat het heeft gekost en wie verantwoordelijk zijn voor een eventuele milieu ramp met GMO's oude stijl. (RR en Bt)

Of registreer je om te kunnen reageren.