Akkerbouw

Nieuws 1350 x bekeken 2 reacties

CLM: akkerbouwers gaan geen melkvee houden

Culemborg - Bedrijfseconomisch ligt het niet voor de hand dat akkerbouwers op noemenswaardige schaal melkvee gaan houden, na afschaffing van de zuivelquotering in 2015.

Dat concludeert het CLM in een studie naar de toekomst van de melkveehouderij. De mogelijkheid bestaat weliswaar, omdat deze bedrijven grond hebben en er geen belemmering meer is in de vorm van quotering. Maar de investeringen zijn hoog en de rendementen in de akkerbouw goed. De opbrengst per 100 euro kosten was in de akkerbouw de afgelopen vijf jaar 90 tot 112 euro, en in de melkveehouderij 70 tot 93 euro.

Discussieer mee over dit onderwerp op Boerderij Connect

Laatste reacties

  • j.verstraten1

    Eerder het omgekeerde. Met deze conclusie geven zo gelijk de zwakte van de analyse van het rapport. Als die onzin van het CLM ( 14.000kg melk per ha gras en 9000 kg melk per ha mais) de norm word kan ik beter gaan akkerbouwen en mijn stal ombouwen voor varkens. Dan blijven er alleen koeien lopen in die gebieden waar niet ge-akkerd kan worden

  • joohoo

    Derogatie veroorzaakt enorme schade in de andere sectoren .Als akkerbouwer zit ik met 25 ton rvd mest per ha op maximale aanwend hoeveelheid.Terwijl de melkveeman ongestraft 70 ton per ha uitrijd.Dan ga ik liever met een varkenshouder in zee,al was het alleen voor mijn gemoedsrust.

Of registreer je om te kunnen reageren.