Akkerbouw

Nieuws 901 x bekeken 1 reactie

Bietenprijzen drukken winst CropEnergies

Mannheim - Hogere bietenprijzen pakken nadelig uit voor bio-ethanolfabrikant CropEnergies, dochter van de Duitse suikerfabrikant Südzucker.

In het eerste halfjaar van 2013/14 boekte de biobrandstoffenmaker 11 miljoen euro ofwel 30 procent minder winst (voor belasting en rentekosten) dan in dezelfde periode van het vorige jaar. Het resultaat daalde daardoor naar 26 miljoen euro. De omzet steeg wel, namelijk met 16 procent naar 372 miljoen euro. Het bedrijf maakte daarvoor 377.000 kubieke meter bio-ethanol (min 3000 kuub). De iets teruggelopen productie is veroorzaakt door de overstromingen van afgelopen juni in het gebied van de fabriek in  het Oost-Duitse Zeitz.

Eén reactie

  • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.