Akkerbouw

Nieuws 861 x bekeken

Beperking fipronil raakt Nederlandse toelating niet

Wageningen - De toelating in Nederland voor fipronil als zaadbehandeling lijdt niet onder de beperkingen die de Europese Commissie heeft opgelegd. Dat concludeert het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB).

De Europese Commissie verbood het in de handel brengen van met fipronil behandelde zaden. De Europese wetgever maakt een uitzondering voor zaden die in kassen worden gebruikt en zaden van prei, ui, sjalot en koolsoorten in de open grond, die voor de bloei worden geoogst. Het verbod van de Europese Commissie raakt de in Nederland toegelaten toepassingen niet, aldus het CTGB.

De maatregelen van de Europese Commissie zijn ingegeven door de potentiële gevaren van het middel voor de bijenstand. Over de toelating van verschillende gewasbeschermingsmiddelen lopen juridische procedures bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.