Akkerbouw

Nieuws 864 x bekeken 2 reacties

Activisten aardappelproef gaan in beroep

Dendermonde - De elf activisten die in mei 2011 proefvelden met genetisch gemodificeerde aardappelen vernielden in België, gaan in hoger beroep.

De rechtbank in Dendermonde veroordeelde de activisten tot voorwaardelijke celstraffen en geldboetes. Ook vond de rechtbank dat ze deel uitmaakten van een criminele organisatie. De activisten zijn het daar niet mee eens, zegt hun advocaat Mieke van den Broeck. "De wet werd overtreden omdat de actievoerders een groter kwaad wilden voorkomen. Er was geen criminele opzet, daarom valt de daad buiten het strafrecht."

Laatste reacties

  • info104

    Dit soort mensen verbeteren de wereld zeker niet , Gewoon 10 jaar de bak in en liefst in een werkkamp en laat ze zelf hun aardappelen en boontjes maar telen ,dan beginnen ze het leven misschien te begrijpen.
    De russen weten er wel raad mee.

  • 205788051

    Dit zijn niet anders dan een stelletje leeglopers en profiteurs van de maatschappij. Iemand die met werken de kost moet verdienen heeft echt geen tijd voor zulke criminele acties.

Of registreer je om te kunnen reageren.