Akkerbouw

Nieuws 809 x bekeken laatste update:21 okt 2013

Aardappelverwerking in september bijna 310.000 ton

Den Haag – De Nederlandse aardappelen verwerkende industrie heeft in september een hoeveelheid van 309.200 ton grondstof gebruikt, blijkt uit voorlopige gegevens van het Productschap Akkerbouw.

Het is aanzienlijk minder (40.000 ton) dan in augustus, maar wel 3 procent meer dan in september 2012. Het grote verwerkingsvolume van augustus was het gevolg van een inhaalslag na de vanwege tekorten aan aardappelen erg rustige verwerking in juli. Al met al blijft de verwerking van aardappelen in Nederland op stoom. De in september verwerkte hoeveelheid was 21.000 ton meer dan het septembergemiddelde van de voorgaande vijf jaren.

De verwerkende industrie heeft voor de verwerking in september voor 34,6 procent geput uit geïmporteerde hoeveelheden. Dat was vorig jaar 32,4 procent. Er is een hoeveelheid van bijna 10.000 ton meer import verwerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.